Lammstek


Enkelt och mycket gott! Lammstek är enkelt att göra och passar bra som huvudrätt. Tid: 2 timmar, 8 portioner

Ingredienser:
ca 1,4 kg lammstek
2,5 msk olivolja
3-4 klyftor vitlök
1,5 msk rosmarin

Gör så här:

Gnid in lammsteken med olja. Strö på salt och rosmarin och gnid in på under- och ovansidan. Skiva vitlöken. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlökskivorna.

Lägg lammsteken i en ugnsfast form som är ungefär lika stor som steken. Stick in en köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen i 175 grader till termometern visar 60-70 grader beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. Detta tar ca 1 ½ timme. Ta ut steken och rulla in i aluminiumfolie och låt ligga ca 15-30 minuter. Skär köttet i skivor.


SNABB LEVERANS!

Leverans inom 2 dagar!!

Några kommentarer

Nacka: Tusen tack för att ni är så otroligt serviceminded! Ska rekommendera er till alla jag känner!

Några kommentarer

Klass 8A Rättviksskolan:”Vi är nöjda med försäljningen, men så här efteråt insåg vi att klassen kunde sålt fler! Därför skall vi sälja denna produkt igen! Väldigt lättsålt, säljer sig själv om man som förälder tar med till jobbet!"

Senaste nytt

2018-11-30 ExtraPengs bidrag till ett hälsosammare liv heter ”Casale Paradiso”.
Byt ut värmemanipulerat fett som margarin mot kallpressad olivolja! Kanske också minska på ditt intag av produkter som innehåller mängder med socker?

Läs mer

Visste du att

Smygehuk är Sveriges och den skandinaviska halvöns sydligaste udde, samt är känt för sitt café och fiskrökeri. Smygehuk har ett av Sveriges främsta båtbyggerier med inriktning mot bland annat träbåtar. Här känner man klapprande runda stenar under fötterna när man promenerar längs kusten.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 23 September 2020
Tekla Tea

1974 - Text-TV börjar sändas av brittiska BBC, vars tekniker uppfunnit tekniken.
Design & CMS av Webzoo AB