Mat & recept

Nedan finner ni information om olivolja vid matlagning. Under flikarna hittar ni olika recept där olivolja passar som en utmärkt ingrediens.

Matlagning

Vid matlagning tål olivoljan mer än 180 grader under minst 20 minuter innan den förändras kemiskt och utvecklar farliga ämnen. Detta gör den bättre lämpad än de flesta andra fetter att fritera, steka eller woka i. Oljan har en rökpunkt på 220 grader. Som nyttigast är olivoljan förstås oupphettad och så nyproducerad som möjligt, då den vid denna tidpunnkt innehåller som mest polyfenoler och toktferoler (Olivolje Guiden).

På Kreta konsumerar varje person 30 kilo olivolja per år och 90% av allt fett befolkningen använder är olivolja. Befolkningen har världens lägsta nivåer av dödlighet i hjärt- och kärlsjukdomar (Olivolje Guiden).


SNABB LEVERANS!

Leverans inom 2 dagar!!

Några kommentarer

Nacka: Tusen tack för att ni är så otroligt serviceminded! Ska rekommendera er till alla jag känner!

Några kommentarer

Klass 8A Rättviksskolan:”Vi är nöjda med försäljningen, men så här efteråt insåg vi att klassen kunde sålt fler! Därför skall vi sälja denna produkt igen! Väldigt lättsålt, säljer sig själv om man som förälder tar med till jobbet!"

Senaste nytt

2017-01-02 ExtraPengs bidrag till ett hälsosammare liv heter ”Casale Paradiso”.
Byt ut värmemanipulerat fett som margarin mot kallpressad olivolja! Kanske också minska på ditt intag av produkter som innehåller mängder med socker?

Läs mer

Visste du att

genomsnittsåldern i General Motors styrelse är lägre än genomsnittsåldern i Rolling Stones.

Dagen i historia

Idag - Måndagen den 18 December 2017
Abraham

1908 - Dramaten i Stockholm invigs med pjäsen Mäster Olof av August Strindberg.
Design & CMS av Webzoo AB