Mat & recept

Nedan finner ni information om olivolja vid matlagning. Under flikarna hittar ni olika recept där olivolja passar som en utmärkt ingrediens.

Matlagning

Vid matlagning tål olivoljan mer än 180 grader under minst 20 minuter innan den förändras kemiskt och utvecklar farliga ämnen. Detta gör den bättre lämpad än de flesta andra fetter att fritera, steka eller woka i. Oljan har en rökpunkt på 220 grader. Som nyttigast är olivoljan förstås oupphettad och så nyproducerad som möjligt, då den vid denna tidpunnkt innehåller som mest polyfenoler och toktferoler (Olivolje Guiden).

På Kreta konsumerar varje person 30 kilo olivolja per år och 90% av allt fett befolkningen använder är olivolja. Befolkningen har världens lägsta nivåer av dödlighet i hjärt- och kärlsjukdomar (Olivolje Guiden).


SNABB LEVERANS!

Leverans inom 2 dagar!!

Några kommentarer

Nacka: Tusen tack för att ni är så otroligt serviceminded! Ska rekommendera er till alla jag känner!

Några kommentarer

Klass 8A Rättviksskolan:”Vi är nöjda med försäljningen, men så här efteråt insåg vi att klassen kunde sålt fler! Därför skall vi sälja denna produkt igen! Väldigt lättsålt, säljer sig själv om man som förälder tar med till jobbet!"

Senaste nytt

2018-11-30 ExtraPengs bidrag till ett hälsosammare liv heter ”Casale Paradiso”.
Byt ut värmemanipulerat fett som margarin mot kallpressad olivolja! Kanske också minska på ditt intag av produkter som innehåller mängder med socker?

Läs mer

Visste du att

det i Popular Machanics 1949 förutsågs att: framtidens datorer mycket väl kan komma att väga mindre än 1,5 ton.

Dagen i historia

Idag - Tisdagen den 25 Februari 2020
Sigvard Sivert

1932 - får österrikaren Adolf Hitler sitt efterlängtade tyska medborgarskap.
Design & CMS av Webzoo AB